1918. Consecinţele Unirii Basarabiei cu România

În data de 25 martie 2019 la Biblioteca Ştiinţifică USARB a avut loc Ora publică 1918 – Consecinţele Unirii Basarabiei cu România, susţinută ora publică de Ion Negrei, doctor în istorie, absolvent al Facultăţii de Istorie și Pedagogie a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chişinău.

Centrul de Informare al României a fost prezent la eveniment cu o expoziţie de carte cu titlu: Unirea Basarabiei cu România – 27 martie 1918. Documentele expuse au adus în prim plan evenimentele ce au avut loc în Basarabia în acea perioadă în plan politic, social şi cultural.

La eveniment au fost prezenţi: Preasfinția Sa, Antonie, Episcop de Bălţi a Mitropoliei Basarabiei, Excelența Sa, Mihai Baciu, Consul general al României la Bălți, Lidia Pădureac (moderatorul evenimentului), Prim-prorector pentru activitatea didactică – conf. univ., dr., Dna Elena Harconiţa, directorul Bibliotecii Ştiinţifice USARB, Ludmila Dobrogeanu, directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din Bălți, profesori de la USARB, profesori de la liceile din oraş, studenţii, elevi.

Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Ştiinţifică USARB, Episcopia de Bălţi a Mitropoliei Basarabiei, Centrul de Informare al României.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s