„Primele ziare românești din Bălți”. Conferință științifică

În data de 17 mai în incinta Bibliotecii Ştiinţifice a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălți și-a desfășurat lucrările conferința științifică „Primele ziare românești din Bălți”. Evenimentul a fost realizat în colaborare de Biblioteca Științifică, Centrul de informare al României, Episcopia de Bălți, Catedra de științe socioumane și asistență socială, Catedra de literatură română și universală. Parte componentă a conferinței a fost lansarea de carte: Ziarele românești despre Unirea Basarabiei, Bucovinei și Transilvaniei, vol. I-V, Coordonatori: Marius Diaconescu și Andrei Sora, Universitatea din București.

La eveniment au participat cu comunicări: PS ANTONIE, Episcop de Bălţi Mitropolia Basarabiei; Roman BOTEZAT, consilier pentru Misiune, Cultură și Tineret a Episcopiei de Bălți; Ion NEGREI, cercetător științific, Institutul de Istorie, Chișinău; Dr. Nicolae LEAHU, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți; Ludmila DOBROGEANU, Directorul Muzeul de Istorie și Etnografie din Bălți; Mariana MIHALEVSCHI, muzeograf, Muzeul de Istorie și Etnografie din Bălți.

Centrul de Informare al României a venit cu expoziţia de carte „Presa scrie istoria: Presa din Basarabia 1918-1920” organizată de Lilia Ababii, coordonatorul centrului. La conferință au participat muzeografi, profesori de istorie din Bălți, profesori și studenți USARB de la Facultatea de Litere și Facultatea de Drept și Științe Sociale.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s